piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Ryba z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna rybka z pieczarkami

Ryba z pieczarkami

Składniki:

Ryba z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Ryba z pieczarkami
Filety z leszcza dobrze umyć , oczyścić ze skóry i wymoczyć w wodzie około 1,5 godziny. Filet osolić i popieprzyć , wymoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w buce tartej i wyłożyć na patelnię . Pieczarki drobno posiekać i wyłożyć na patelnie do ryby . Smażyć aż ryba dobrze się zrumieni. Z kukurydzy odsączyć zalewę , pomidory umyć i pokroić w plasterki , Usmażoną rybę wyjąc na talerz posypać pieczarkami , ułożyć wokół talerza pokrojone pomidory i odsączona kukurydzę .

Tagi:

jajko tarta jajka