Sposób przygotowania:
Ryba zapiekana w pomidorach
Naczynie do zapiekania wysmarować olejem roślinnym, ułożyć osolone kawałki ryby. Dodać pokrojoną w cienkie plasterki marchew, w ćwiartki pomidory, w piórka cebulę. Naczynie przykryć, wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.
Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę, dodać odrobinę wody lub bulionu rybnego, posiekaną natkę pietruszki lub koperek, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem.
Przygotowanym sosem zalać rybę, posypać startym żółtym serem, zapiekać około 10- 15 minut w piekarniku.
Rybę podawać z białym pieczywem i świeżą sałatą.
Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę, dodać odrobinę wody lub bulionu rybnego, posiekaną natkę pietruszki lub koperek, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem.
Przygotowanym sosem zalać rybę, posypać startym żółtym serem, zapiekać około 10- 15 minut w piekarniku.
Rybę podawać z białym pieczywem i świeżą sałatą.