cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Ryba zapiekana w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

zapiekana ryba

Ryba zapiekana w pomidorach

Składniki:

Ryba zapiekana w pomidorach

 

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana w pomidorach
Naczynie do zapiekania wysmarować olejem roślinnym, ułożyć osolone kawałki ryby. Dodać pokrojoną w cienkie plasterki marchew, w ćwiartki pomidory, w piórka cebulę. Naczynie przykryć, wstawić do  nagrzanego piekarnika na około 20 minut.

Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę, dodać odrobinę wody lub bulionu rybnego, posiekaną natkę pietruszki lub koperek, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem.

Przygotowanym sosem zalać rybę, posypać startym żółtym serem, zapiekać około 10- 15 minut w piekarniku.

Rybę podawać z białym pieczywem i świeżą sałatą.

Tagi:

ryba ryby sery ser