Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ryba zapiekana z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Przepis na rybę w innym, również smacznym wydaniu.

Ryba zapiekana z pieczarkami

Składniki:

Ryba zapiekana z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana z pieczarkami
Rybę umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej patelni, ułożyć na dnie naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem. Ułożyć rybę na warstwie pieczarek. Piec ok. 15-20 min. w temp. 190 st. C. Śmietanę, sól, pieprz, paprykę i ser wymieszać. Zalać rybę sosem, posypać bułką tartą. Piec około 20-25 min w temp. 190 st. C.

Tagi:

sery tarta ser