Sposób przygotowania:
Ryba zapiekana z ziemniakami i kapustą
Kostki z mintaja rozmrażamy i osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody. Kostki posypujemy z obu stron przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do ryb, po czym smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy. Do gorących ziemniaków wlewamy mleko, dodajemy łyżkę margaryny i musztardę, po czym dusimy na puree Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru wody i kroimy nożem. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce, po czym dodajemy do kapusty. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Do kapusty, marchewki i cebuli wsypujemy cukier i dokładnie mieszamy. W wysmarowanym margaryną naczyniu żaroodpornym układamy kostki z mintaja, następnie wykładamy ziemniaki, a na ziemniakach układamy kapustę. Całość zapiekamy ok. 20 minut w temp. 180 stopni.