Sposób przygotowania:
Ryba zasmażana z dodatkiem sosu
Mirunę rozmrozić.Obsypać przyprawą do ryb,pieprzem i skropić sokiem z cytryny.Obtoczyć w mące i jajku i usmażyć na oliwie z oliwek.
Sos;
Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.Czosnek przepuścić przez praskę.Marchewkę obrać i umyć.Pokroić w drobną kosteczkę.Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulę,marchewkę oraz czosnek.Lekko przesmażyć.Dodać koncentrat pomidorowy.Pomidor umyć i zdjąć skórkę,dodać do koncentratu.Wymieszać.Dolać wodę i poddusić.Pod koniec przyprawić do smaku i wymieszać.Polać sosem rybę i udekorować pietruszką.
Sos;
Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.Czosnek przepuścić przez praskę.Marchewkę obrać i umyć.Pokroić w drobną kosteczkę.Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulę,marchewkę oraz czosnek.Lekko przesmażyć.Dodać koncentrat pomidorowy.Pomidor umyć i zdjąć skórkę,dodać do koncentratu.Wymieszać.Dolać wodę i poddusić.Pod koniec przyprawić do smaku i wymieszać.Polać sosem rybę i udekorować pietruszką.