Sposób przygotowania:
Rybno - jaglane kotlety ze szpinakiem w sosie
Szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru płynu. Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Mięso z ryby mielimy na gładką masę i przekładamy do miski. Dodajemy odsączony szpinak, jajko, kaszę jaglaną i przyprawy oraz bułkę tartą. Dokładnie mieszamy i formujemy nieduże kotlety, delikatnie obsypujemy bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, aby ociekły z tłuszczu.
Sos: cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju przesmażamy cebulę z czosnkiem na złoty kolor.
Wlewamy połowę mleka i dodajemy przyprawy, podgrzewamy na małym ogniu.
W międzyczasie do reszty mleka wsypujemy mąkę i mieszamy, wlewamy na patelnię z sosem i zagotowujemy.
Kotlety układamy na talerzu i polewamy sosem raz dekorujemy pokrojonym koperkiem.
Mięso z ryby mielimy na gładką masę i przekładamy do miski. Dodajemy odsączony szpinak, jajko, kaszę jaglaną i przyprawy oraz bułkę tartą. Dokładnie mieszamy i formujemy nieduże kotlety, delikatnie obsypujemy bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, aby ociekły z tłuszczu.
Sos: cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju przesmażamy cebulę z czosnkiem na złoty kolor.
Wlewamy połowę mleka i dodajemy przyprawy, podgrzewamy na małym ogniu.
W międzyczasie do reszty mleka wsypujemy mąkę i mieszamy, wlewamy na patelnię z sosem i zagotowujemy.
Kotlety układamy na talerzu i polewamy sosem raz dekorujemy pokrojonym koperkiem.
SylaUla
kuchenny świat