Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Ryż po meksykańsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

ciekawe i smaczne danie z ryżu

Ryż po meksykańsku

Składniki:

Ryż po meksykańsku

 

  • 1 szklanka ryżu
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka przyprawy chili
  • sól,pieprz
  • 1 łyżka masła
  • 2 szklanki bulionu
  • 2 duże mięsiste pomidory
  • 2 łyżki oliwy lub oleju

Sposób przygotowania:

Ryż po meksykańsku
w rondlu rozgrzać olej zeszklić na nim cebulę i roztarty z solą czosnek wrzucić ryż stale mieszając smażyć 4-5 minut dodać masło obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory chyli sól pieprz dokładnie wymieszać wlać bulion przykryć i gotować na małym ogniu około 20 minut aż ryż wchłonie cały płyn jest to pikantny dodatek do dań mięsnych

Tagi:

ryż przyprawy