Sposób przygotowania:
Ryż smażony z kurczakiem
Na początek podsmażamy kurczaka,doprawiając po trochu sosem sojowym i wszystkimi przyprawami.Na koniec podlewamy mleczkiem kokosowym i dusimy ok 5 minut.Następnie podsmażamy warzywa podlewając sosem sojowym.W międzyczasie makaron sojowy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 5 minut,po czym kroimy na krótsze kawałki oraz gotujemy ryż(SONKO najlepiej niecałe 15 minut).Kiedy mamy już przygotowane powyższe składniki zabieramy się za smażenie ryżu.Najlepiej mieć teflonową lub inną nieprzywierającą patelnię.Na początek na rozgrzana patelnię(bez oleju) wbijamy jajka(żeby w efekcie pomieścić wszystkie składniki najlepsza jest głęboka patelnia min 28cm inaczej będziecie musieli podzielić robotę na dwa razy,męczące ale cóż-na prawdę warto).Jajka ścinamy na patelni i drobimy drewnianą łyżką na kawałki ok 1 cm.Teraz wsypujemy ryż,mieszamy z jajkiem i podsypujemy curry.Teraz dopiero podlewamy trochę oleju i sosu sojowego i smażymy.Na koniec jak to się mówi wedle uznania,tzn można pozostałe składniki dorzucić do ryżu i wymieszać wszystko razem,lub można je wymieszać razem w garnku lub na innej patelni i podawać w dwóch osobnych naczyniach. Ogólnie powiem tak,jeśli się przyłożycie i zastosujecie do rady co do rodzaju ryżu to na prawdę posmakujecie rąbka chińskiej kuchni :).Smacznego.