Sposób przygotowania:
Ryż z jabłkami
Ryż ugotować na sypko.
Margarynę utrzeć z żółtkami i 0,20 kg cukru, dodać ciepły ryż, ubitą pianę z białek i wszystko dokładnie wymieszać.
Jabłka umyć, cienko obrać i poszatkować.
Do wysmarowanej brytfanny nakładać na przemian ryż i jabłka posypane resztą cukru.
Ryż powinien stanowić pierwszą i ostatnią warstwę.
Ryż wstawić do gorącego piekarnika i zapiec.
Zapiekankę po wyjęciu z piekarnika porcjować, posypując cynamonem.
Margarynę utrzeć z żółtkami i 0,20 kg cukru, dodać ciepły ryż, ubitą pianę z białek i wszystko dokładnie wymieszać.
Jabłka umyć, cienko obrać i poszatkować.
Do wysmarowanej brytfanny nakładać na przemian ryż i jabłka posypane resztą cukru.
Ryż powinien stanowić pierwszą i ostatnią warstwę.
Ryż wstawić do gorącego piekarnika i zapiec.
Zapiekankę po wyjęciu z piekarnika porcjować, posypując cynamonem.