Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ryż z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo dobra zapiekanka ryżowa

Ryż z jabłkami

Składniki:

Ryż z jabłkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z jabłkami
Ryż ugotować na sypko.
Margarynę utrzeć z żółtkami i 0,20 kg cukru, dodać ciepły ryż, ubitą pianę z białek i wszystko dokładnie wymieszać.
Jabłka umyć, cienko obrać i poszatkować.
Do wysmarowanej brytfanny nakładać na przemian ryż i jabłka posypane resztą cukru.
Ryż powinien stanowić pierwszą i ostatnią warstwę.
Ryż wstawić do gorącego piekarnika i zapiec.
Zapiekankę po wyjęciu z piekarnika porcjować, posypując cynamonem.