Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ryż z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Do tego dania można również dodać usmażone kawałki mięsa lub kiełbasy-wszystko według własnego uznania

Ryż z papryką i pieczarkami

Składniki:

Ryż z papryką i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z papryką i pieczarkami
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać pokrojony w kostkę boczek, pieczarki i utarte na tarce o dużych otworach marchewki, smażyć do odparowania płynu. Do pieczarek wsypać ryż i podsmażyć około 10 minut. Kostki rosołowe rozpuścić w 2 szkl wrzącej wody, wlać do ryżu i gotować około 20 minut. Po 10 minutach gotowania dodać pokrojoną paprykę, ketchup i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku.

Tagi:

ryż papryka