Sposób przygotowania:
Ryż z sosem, mięsem i cukinią.
Paprykę i cukinię umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Ryż razem z obraną marchewką ugotować w osolonej wodzie. W rondelku rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać pokrojoną paprykę, chwilę poddusić. Następnie wsypać obraną i pokrojoną cukinię i dusić do miękkości. Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Do podsmażonej cebuli wsypać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Przełożyć do rondla z cukinią, dodać pokrojone w kostkę mięso i marchewkę. Śmietanę wymieszać z mąką i gotowym sosem w proszku, połączyć z sosem, zagotować. Wsypać ugotowany na sypko ryż, szczypior, przyprawić do smaku, wymieszać.