Sposób przygotowania:
Ryż zapiekany z jabłkami
Ryż zmierzyć i opłukać.
Zagotować dwa razy większą objętość mleka i wody aniżeli objętość ryżu, dodać margarynę.
Do gotującego się mleka wsypać ryż, zamieszać i wstawić do piekarnika i upiec do miękkości.
Jabłka umyć, obrać usunąć gniazdka nasienne i drobno pokroić.
Blachy wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tarta.
Układać ryż i jabłka posypując cukrem i cynamonem 9układać tak aby ryz był na wierzchu).
Blachy wstawić do piekarnika i zapiec.
Śmietanę rozmieszać z cukrem pudrem i polać porcje ryżu na talerzach.
Zagotować dwa razy większą objętość mleka i wody aniżeli objętość ryżu, dodać margarynę.
Do gotującego się mleka wsypać ryż, zamieszać i wstawić do piekarnika i upiec do miękkości.
Jabłka umyć, obrać usunąć gniazdka nasienne i drobno pokroić.
Blachy wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tarta.
Układać ryż i jabłka posypując cukrem i cynamonem 9układać tak aby ryz był na wierzchu).
Blachy wstawić do piekarnika i zapiec.
Śmietanę rozmieszać z cukrem pudrem i polać porcje ryżu na talerzach.