Sposób przygotowania:
Sakiewki drobiowe
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i zrobić w każdej ostrym nożem, poziomą, głęboką kieszeń.
Serek wymieszać dobrze z zielonym sosem pesto.
Następnie mięso przyprawić z obu stron solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, a potem nadziać każdą porcję utartym serkiem, a wierzch i spód mięsa natrzeć 2 łyżeczkami sosu pesto.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C, a do naczynia żaroodpornego włożyć masło i ułożyć je w nagrzanym piekarniku.
Kiedy masło się rozpuści włożyć mięso i piec bez przykrycia około 30 minut.
Serek wymieszać dobrze z zielonym sosem pesto.
Następnie mięso przyprawić z obu stron solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, a potem nadziać każdą porcję utartym serkiem, a wierzch i spód mięsa natrzeć 2 łyżeczkami sosu pesto.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C, a do naczynia żaroodpornego włożyć masło i ułożyć je w nagrzanym piekarniku.
Kiedy masło się rozpuści włożyć mięso i piec bez przykrycia około 30 minut.
wedith1
Donnna
jovi
Surówka z marchewki i jabłuszka ze śmietaną:)
caroline1983