Sposób przygotowania:
Sałatka rybna
Rybę upiecz w folii aluminiowej w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, następnie wyjmij, ostudź, wrzuć do malaksera, przypraw sosem ostrygowym i białym pieprzem.
Na półmisku ułóż osuszone liście sałaty, obsyp rybą z malaksera, oraz wiórkami czerwonej cebuli.
Dodaj pokrojony w plasterki ogórek oraz kabanosy z łososia pokrojone w małe kawałki. Posyp mięsistymi kawałkami suszonej śliwki.
Sos: Wyciśnij sok z limonki, dodaj oliwę, odrobinę soli i białegio pieprzu, startą skórkę z połowy limonki, łyżeczkę brązowego cukru i wymieszaj.
Polej sałatkę sosem i przyozdób zielonymi świeżymi ziołami.
Na półmisku ułóż osuszone liście sałaty, obsyp rybą z malaksera, oraz wiórkami czerwonej cebuli.
Dodaj pokrojony w plasterki ogórek oraz kabanosy z łososia pokrojone w małe kawałki. Posyp mięsistymi kawałkami suszonej śliwki.
Sos: Wyciśnij sok z limonki, dodaj oliwę, odrobinę soli i białegio pieprzu, startą skórkę z połowy limonki, łyżeczkę brązowego cukru i wymieszaj.
Polej sałatkę sosem i przyozdób zielonymi świeżymi ziołami.