Sposób przygotowania:
Sałatka z indyka curry
Mięso opłukać, skropić sokiem z cytryny i posypać ziołami prowansalskimi pozostawić na 2 godziny. Kostkę bulionową rozpuścić w 0,5 l wrzątku, do bulionu włożyć mięso, gotować 25 min, a następnie zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia. Zimne mięso wyjąć z wywaru, osaczyć i pokroić w paski.
Roztopić masło włożyć pokrojone jabłko, banan i porzeczki, krótką chwilę przesmażyć aby owoce się lekko zagrzały. Przełożyć do mięsa, razem z tłuszczem z smażenia, wymieszać.
Przygotować sos:
Serek połączyć z curry i chilli .Wymieszać z mięsem
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa
Roztopić masło włożyć pokrojone jabłko, banan i porzeczki, krótką chwilę przesmażyć aby owoce się lekko zagrzały. Przełożyć do mięsa, razem z tłuszczem z smażenia, wymieszać.
Przygotować sos:
Serek połączyć z curry i chilli .Wymieszać z mięsem
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa