Lechu

Lechu

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Sałatka z indyka curry

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso opłukać, skropić sokiem z cytryny i posypać ziołami prowansalskimi pozostawić na 2 godziny.

Sałatka z indyka curry

Składniki:

Sałatka z indyka curry

 

 

  • sos:
  • Mały serek homogenizowany
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/4 łyżeczki chilli

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z indyka curry
Mięso opłukać, skropić sokiem z cytryny i posypać ziołami prowansalskimi pozostawić na 2 godziny. Kostkę bulionową rozpuścić w 0,5 l wrzątku, do bulionu włożyć mięso, gotować 25 min, a następnie zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia. Zimne mięso wyjąć z wywaru, osaczyć i pokroić w paski.



Roztopić masło włożyć pokrojone jabłko, banan i porzeczki, krótką chwilę przesmażyć aby owoce się lekko zagrzały. Przełożyć do mięsa, razem z tłuszczem z smażenia, wymieszać.



Przygotować sos:



Serek połączyć z curry i chilli .Wymieszać z mięsem



Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa