Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i zieloną bułką
Sałatę rwiemy, pomidorka kroimy w półtalarki. Mięso przyprawiamy : w miseczce - 3 łyżki oliwy, zabek czosnku przecisnięty, papryka słodka, sok z cytryny, pieprz i sól. Oddstawiamy na chwilę. Pamiętamy aby mięso wcześniej pokroić na kawałki :) Robimy sos, jogurt mieszamy z czosnkiem przeciśniętym, solą i pieprzem do smaku. Pieczywo kroimy w kromki. W naczyniu układamy najpierw sałatę, nastepnie pomidory. Smażymy mięso, aby bylo soczyste i zarumienione. Układamy mięso na sałacie i polewamy sosem. Podajemy z pieczywkiem, jeśli nie mamy dostepu, lub nie mamy ochoty robić zielonych bułek, świetna będzie także z tostowanym chlebem, bądź zwykłą świeżą bułeczką.