Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem,mango cebulą i granatem
Mix sałat (u mnie sałata lodowa, radiccio, endywia, rukola) płuczemy i osuszamy. Filet z kurczaka myjemy , oprawiamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Pieczemy na patelni grillowej lub zwykłej aż mięso będzie miękkie i soczyste. Mango obieramy i ścinamy obieraczką do warzyw na ładne i długie plasterki.Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w krążki. Owoc granatu przekrawamy na pół i łyżeczką wydłubujemy ziarenka. Na talerz nakładamy mix sałat , kurczaka , owoce i cebulę. Majonez mieszamy z posiekanym ząbkiem czosnku, łyżką keczupu , doprawiamy solą i pieprzem. Obwarzanka kroimy w talarki , nacieramy delikatnie oliwą(możemy je również posypać oregano lub ziołami prowansalskimi) i pieczemy w piekarniku lub na patelni. Podajemy wszystko razem aby kurczak i grzanki były ciepłe.