Sposób przygotowania:
Sałatka z kwiatów z serem pleśniowym
Wszystkie warzywa należy wypłukać. Sałatę porwij palcami na mniejsze kawałki(nie krój nożem). Ogórek potnij w słupki (nie obieraj), rzodkiewki i pieczarki-potnij na średniej grubości plastry, pomidor na ósemki.
Ser pleśniowy podziel na małe trójkąciki. Ogórek , rzodkiewkę, pieczarki, pomidory,ser i rukolę ze szpinakiem delikatnie pomieszaj. Na dużym płaskim talerzu ułóż kolejno sałatę, wyłóż zmieszane warzywa, posyp je pestkami dyni oraz kaparami. Ocet wymieszaj z musztardą, oliwa oraz solą i pieprzem do smaku. Sosem polej sałatę, udekoruj kwiatami. Smacznego
Ser pleśniowy podziel na małe trójkąciki. Ogórek , rzodkiewkę, pieczarki, pomidory,ser i rukolę ze szpinakiem delikatnie pomieszaj. Na dużym płaskim talerzu ułóż kolejno sałatę, wyłóż zmieszane warzywa, posyp je pestkami dyni oraz kaparami. Ocet wymieszaj z musztardą, oliwa oraz solą i pieprzem do smaku. Sosem polej sałatę, udekoruj kwiatami. Smacznego
marietta
dido.mun