Lemonaga

Lemonaga

Starszy Kucharz
[Przepisów: 6]

Sałatka z uszkami z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proponujemy kulinarny kosmopolityzm, czyli połączenie kuchennej staropolskiej tradycji z fantazją rodem ze słonecznych Włoch!

Sałatka z uszkami z pieczarkami

Składniki:

Sałatka z uszkami z pieczarkami

 

 

  • Sos:
  • Oliwa z oliwek 150ml
  • Musztarda 2 łyżki
  • Ocet winny 50 ml
  • Czosnek 4 ząbki
  • Sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z uszkami z pieczarkami

Przygotowanie sałatki jest bardzo proste. Uszka gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, czyli w trzech litrach osolonej wody. Po ok. 14 minutach możemy już cieszyć się pełnym i łagodnym aromatem pierożków. W tym czasie pomidory kroimy na cząstki, paprykę w romby, a wędzonego łososia w kostkę 0,5 cm na 0,5 cm. Zieloną i żółtą fasolkę szparagową parzymy we wrzątku przez ok. 4 minuty, kroimy. Drobno siekamy oregano i bazylię, następnie wszystkie składniki łączymy i przekładamy do głębokiego talerza lub salaterki. W osobnym naczyniu, bardzo dokładnie mieszamy składniki sosu i polewamy nim ułożoną na talerzu sałatkę. Smacznego!



Przepis dodany dzięki uprzejmości firmy Jawo.



Tagi:

sosy uszka