Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Sandacz faszerowany wg Edyta2002

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ryby są zdrowe chodź drogie no cóż trzeba je jeść.

Sandacz faszerowany wg Edyta2002

Składniki:

Sandacz faszerowany wg Edyta2002

 

  • 2 filety z sandacza
  • 1 ugotowana marchew
  • 1/4 ugotowanego selera
  • 2 kroki chalki
  • 1 jajko
  • 2 lyżki posiekanego koperku
  • 3 lyżki kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz
  • kilka listków różnych salat
  • SOS: winegret
  • 6 lyżek oliwy
  • 1 lyżeczka musztardy
  • 2 lyżki octu winnego (bialego)
  • roztarty 1 ząbek czosnku
  • oregano, bazylia, koperek, tymianek.

Sposób przygotowania:

Sandacz faszerowany wg Edyta2002
Z jednego fileta zdejmij skórkę (nie wyrzucaj jej), a mięso zmiel trzykrotnie. Do ostatniego mielenia dodaj chalke, ugotowaną marchew i selera. Wbij jajko, wsyp koperek, dopraw solą i pieprzem, wyrób na gladką masę. Drugi filet z sandacza rozetnij poziomo wzdluż i rozlóż jak książkę. Pod część mięsa bez skóry podluż skórę ze zmielonej ryby. Na przygotowany plat ryby rozluż farsz. Ostrożnie zroluj i zawiń w folię aluminiową. Ulóż w formie i wstaw do kąpieli wodnej, gotuj w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150st.C ok.45 minut. Ostudzonego sandacza pokrój w plastry. Skladniki sosu winegret wymieszaj w sloiczku. Salatę wyluż do miski, polej sosem winegret. Na talerzu wylej śmietanę i poluż plastry sandacz. Podawaj z salatą.

Tagi:

jajko sosy jajka