kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

sandacz jeszcze inaczej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

sandacz jeszcze inaczej- w sosie rakowym- nie jest to aż taki drogi przepis ale na obiad świąteczny lub kolację- wymarzony

sandacz jeszcze inaczej

Składniki:

sandacz jeszcze inaczej

 

Sposób przygotowania:

sandacz jeszcze inaczej
Rybę natrzeć solą i pieprzem cytrynowym, oprószyć mąką lekko, przesmażyć z obu stron na patelni grillowej na niewielkiej ilości oleju. Zdjąć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Skropić sokiem z limonki. Na sklarowane masło wrzucić szyjki rakowe i podgrzewać kilka minut- tak aby masło nabrało smaku, podlać winem i redukować do połowy objętości na maleńkim ogniu. Wyjąć szyjki rakowe, dodać mąkę i śmietanę, zalać filety i zapiec w piekarniku, w 160 st przez 15 min. Posypać całość czosnkiem niedźwiedzim i szczypiorkiem.

Tagi:

ryba ryby sosy mak