elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Schab Devolay

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kolacja na imieniny lub Walentynki

Schab Devolay

Składniki:

Schab Devolay

 

Sposób przygotowania:

Schab Devolay
Mięso umyć, pokroic w plastry, tłuczkiem ubic cieniutko, na polowe miesa ukladamy 1,5 czubatej łyzki startego żółtego sera, wczesniej mięso troszkę solimy, pieprzymy, posypmy szczypta majeranku, zawińmy druga strone tak by brzegi miesa sie skleiły. Potem panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Opanierowane kotlety pieczemy na dowolnym tluszczu. Do gotowych kotletow dodajemy usmazone pieczarki z cebulka. Mozna podac z lampką martini.Smacznego.