iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Schab duszony w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dobre danie do ziemniaczków lub kaszy

Schab duszony w warzywach

Składniki:

Schab duszony w warzywach

 

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony w warzywach
Schab kroimy na plasterki .Nie za grube .Mięso solimy pieprzymy i obtaczamy w mące. Smażymy w brytwance na gorącym oleju z każdej strony .Cebule ,warzywa obieramy z skórki .Dodajemy pokrojone w piórka cebule.Starte na małych oczkach tarki warzywa. Mieszamy smażymy - dodajemy kulki pieprzu,ziela i lisć laurowy . Podlewamy wodą lub bulionem . Dodajemy łyżkę warzylionu .Dusimy pod przykryciem .Mieszamy od czasu do czasu . Podajemy gdy mięso będzie miękkie.