szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

schab nadziewany pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

schab pieczony z nadzieniem pieczarkowym

schab nadziewany pieczarkami

Składniki:

schab nadziewany pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

schab nadziewany pieczarkami
Mięso umyć i osuszyć. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą,pieprzem i tymiankiem i natrzeć taką mieszanką schab. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie mięso rozciąć w taki sposób aby powstał duży płat, lekko rozbić tłuczkiem. Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na maśle wraz z pieczarkami. Wystudzić. Dodać bułkę tartą, ser i natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Utworzony farsz rozłożyć na mięsie,zwinąć i spiąć wykałaczkami, wierzch obłożyć plasterkami boczku. Przełożyć do brytfanny szwem do dołu i podlać odrobiną wody. Piec około godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni co jakiś czas podlewając sosem wytworzonym w trakcie pieczenia.

Tagi:

sery ser schab