niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Schab w chrupkiej panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny schab w delikatnej panierce z cukinii i sera to wspaniałe danie obiadowe.

Schab w chrupkiej panierce

Składniki:

Schab w chrupkiej panierce

 

  • 60 dag schabu
  • mała cukinia
  • 2 jaja
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki startego ostrego sera
  • 3 łyżki bułki tartej
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Schab w chrupkiej panierce
Cukinię umyć i wraz ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach tak samo zetrzeć ser włożyć to do miseczki dodać jajka,musztardę i bułkę tartą wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso umyć,osuszyć,natrzeć solą i pieprzem następnie obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie mięso wyjąć i obłożyć przygotowaną masą, warstwa ma mieć grubość ok. 2 cm.,ułożyć na natłuszczonej blaszce i piec 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Mięso po upieczeniu pokroić na plastry, podawać z ziemniakami lub pieczywem.