Sposób przygotowania:
Schab w cieście
Połowę mąki mieszamy z cukrem, dodajemy drożdże,połowę podgrzanego mleka. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.W reszcie mleka roztapiamy tłuszcz, dodajemy jajko, sól i wlewamy do zaczynu. Dosypujemy resztę mąki.Wyrabiamy ciasto, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia-najlepiej w ciepłe miejsce.Musztardę mieszamy z ziołami. Mięso dzielimy na 8 kawałków. Zagniatamy ciasto, też dzielimy na 8 części a każdą rozwałkowujemy na kwadrat około 18x18 cm.Mięsko smarujemy z 1 strony musztardą i kładziemy na ciasto. Łączymy brzegi ciasta tak by powstał rulonik. Smarujemy blachę tłuszczem, kładziemy na niej mięso złączeniem do spodu i pieczemy około 40 minut w 200*C. Po upieczeniu wykładamy na sałatę i ozdabiamy pomidorami pokrojonymi na cząstki. Smacznego!