paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Schab w lubczyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schab marynowany w świeżym lubczyku podany z sosem z lubczykiem i kolorowym pieprzem.

Schab w lubczyku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab w lubczyku

 

Sposób przygotowania:

Schab w lubczyku
Schab opłukać, osuszyć i pokroić w plastry nie rozbijać. Oprószyć solą morską układać w misce gałązka lubczyku i schabowy gałązka lubczyku i schabowy. Pozostawić na noc w lodówce. Na drugi dzień cebulę obrać, pokroić i podsmażyć. Na patelni roztopić masło obsmażyć delikatnie schabowe z lubczykiem i wlać do nich szklankę wody. Dusić na małym ogniu ok 7-8 minut wraz z listkiem laurowym i zielem angielskim, oraz podsmażoną wcześniej cebulką. Później dolać śmietanę wymieszać i gotować aż sos się zagęści. Przed podaniem posypać schab kolorowym pieprzem.
Schab w lubczyku
Schab opłukać, osuszyć i pokroić w plastry nie rozbijać. Oprószyć solą morską układać w misce gałązka lubczyku i schabowy gałązka lubczyku i schabowy. Pozostawić na noc w lodówce.
Schab w lubczyku
Na patelni roztopić masło obsmażyć delikatnie schabowe z lubczykiem i wlać do nich szklankę wody. Dusić na małym ogniu ok 7-8 minut wraz z listkiem laurowym i zielem angielskim, oraz podsmażoną wcześniej cebulką.
Schab w lubczyku
Później dolać śmietanę wymieszać i gotować aż sos się zagęści.

Tagi:

schab mięso