Sposób przygotowania:
Schab z sosami
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.Mięso umyć,osuszyć,natrzeć solą i pieprzem.Obrać cebulę i pokroić w krążki.Mięso i cebulę włożyć do natłuszczonej brytfanny i piec ok. 60 minut.Od czasu do czasu podlewać wodą.Upieczony schab pokroić w plastry i zajadać ze smakiem s sosami.
Sos ananasowy
Plastry ananasa pokroić drobno,wymieszać ze śmietaną,solą,pieprzem i curry.
Sos pomidorowy
Cebulę i czosnek posiekać.Pomidory sparzyć.Pokroić drobno ogórka,pomidory rozgnieść na papkę.Wszystkie składniki wymieszać z keczupem,doprawić solą i pieprzem cayenne.
Sos ziołowy
Dwa jajka ugotować na twardo i posiekać.Natkę pietruszki i szczypiorek także drobniutko posiekać.Doprawić 3 łyżkami octu winnego,olejem,pieprzem i solą.
Sos ananasowy
Plastry ananasa pokroić drobno,wymieszać ze śmietaną,solą,pieprzem i curry.
Sos pomidorowy
Cebulę i czosnek posiekać.Pomidory sparzyć.Pokroić drobno ogórka,pomidory rozgnieść na papkę.Wszystkie składniki wymieszać z keczupem,doprawić solą i pieprzem cayenne.
Sos ziołowy
Dwa jajka ugotować na twardo i posiekać.Natkę pietruszki i szczypiorek także drobniutko posiekać.Doprawić 3 łyżkami octu winnego,olejem,pieprzem i solą.
motylekH