Sposób przygotowania:
schabowe sakiewki
kotlety rozbic jak najcieniej, posypac ulubionymi przyprawami.
pieczarki obrac i pokroic, czosnek zmiażdżyć,paprykę pokroić w słupki,ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach,wszystko wymieszac i w równych porcjach układać na kotletach. z kotletów zrobic sakiewki i związac bawełnianą nicią. obtoczyc w jajku i bulce ,smażyc na tluszczu z każdej strony, ułożyć w rondlu lub naczyniu żaroodpornym podlac troszeczke woda i podpusic ok 30 minut, podawac z ryżem lub ziemniakami i ulubiona surówką
pieczarki obrac i pokroic, czosnek zmiażdżyć,paprykę pokroić w słupki,ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach,wszystko wymieszac i w równych porcjach układać na kotletach. z kotletów zrobic sakiewki i związac bawełnianą nicią. obtoczyc w jajku i bulce ,smażyc na tluszczu z każdej strony, ułożyć w rondlu lub naczyniu żaroodpornym podlac troszeczke woda i podpusic ok 30 minut, podawac z ryżem lub ziemniakami i ulubiona surówką
kasik12