Sposób przygotowania:
Schabowe z kapustą eksperymentalnie :
Kapustę kiszoną zalać wodą ( jak trzeba wcześniej przepłukać ) i obgotować. Odcedzić . Wlać 3 łyżki oleju i dusić ok 20 minut .Doprawić solą , pieprzem i kminkiem .Jeszcze raz na wszelki wypadek włożyć na sitko i odcisnąć . Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa tak by nie uszkodzić włukien . Na kazdy kotlet położyć połowę kapusty i złożyć na pół .Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na rumiano z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dodać masło . Podawać z ziemniakami z wody . Ten sposób zrobienia schabowego z kapustą to taka moja przekora w stosunku do Mamy. na pytanie co zrobić na obiad z reguły słyszę schabowego i kapustę kiszoną obgotoweaną . a że ja nie lubię monotonii w jadłospisie to zrobiłam niby to samo ale inaczej.
dusia30
Mirka227
5!
Babciagramolka
hi hi - pewnie - mam 4 ( + połówki ) dzieci + 9 wnuków to i Ty się zmieścisz przy stole .
olimpia200
jovi
Doro
wedith1
A.B.
Jojo
bogda46
ejla
Anula
reniuś
ameia