Sposób przygotowania:
Schabowy Szlachecki na sosie ala chochla
Przygotowanie sosu: Pociętą w grubą kostkę cebule rumienimy na patelni a następnie dodajemy, wcześniej namoczone grzyby suszone ( minimum kilka godzin) odciśnięte z nadmiaru wody, a także grzyby mrożone. Dusimy na patelni do uzyskania miękkości, a następnie wyłączamy i odczekujemy kilka minut do przestygnięcia…. Po czym łączymy całość z śmietana i podgrzewamy raz jeszcze energicznie mieszając, doprawiamy solą i pieprzem, najlepiej białym. Przygotowanie kotletów: Mięso tniemy na kotlety po około 120 gram i rozbijamy, następnie ścieramy na grubej tarce włoszczyznę zalewamy ja oliwa, winem oraz solimy i pieprzymy…. Układamy ją na mięsie i pozostawiamy na minimum jeden dzien. Tak zamarynowane kotlety, obtaczamy w mące i panierujemy TYLKO z jednej strony w jajku i bułce dwukrotnie, smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu. Podajemy na talerz kładąc na spód sos a po tem układając na nim kotleta panierką do góry… mi najbardziej smakuje z kaszą gryczaną i Świerzymi warzywami… Życzę smacznego
msewka
astra
www.chochla.com
msewka
tak też kombinowałam,ale wolałam dopytać.Pozdrawiam.