justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Schabowy z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schabowe wcale nie muszą być nudne

Schabowy z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy z pieczarkami i serem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowy z pieczarkami i serem
1. Pieczarki należy obrać i usmażyć razem z pokrojoną w cienkie plasterki cebulą. Doprawić solą i pieprzem. 2. mięso dzielimy na kotlety. Oprószamy solą i ubijamy dosyć cienko. jajko rozbijamy z solą, pieprzem, musztardą i bazylią. Każdy kotlet wrzucamy do miseczki z jajkiem i dokładnie mieszamy, aby każdy kawałek pokrył się jajkiem. 3. Kotlety następnie panierujemy w bułce tartej. 4. Każdy smażymy na rozgrzanej patelni. Usmażone układamy na blasze. 5. Na każdy schabowy układamy porcję pieczarek i zakrywamy serem. Posypujemy papryką i zapiekamy, aż ser się całkowicie rozpuści.
Schabowy z pieczarkami i serem
Na każdy schabowy układamy porcję pieczarek i zakrywamy serem. Posypujemy papryką i zapiekamy
Schabowy z pieczarkami i serem
Pieczarki należy obrać i usmażyć razem z pokrojoną w cienkie plasterki cebulą. Doprawić solą i pieprzem.
Schabowy z pieczarkami i serem
mięso dzielimy na kotlety. Oprószamy solą i ubijamy dosyć cienko. jajko rozbijamy z solą
Schabowy z pieczarkami i serem
pieprzem i bazylią. Każdy kotlet wrzucamy do miseczki z jajkiem i dokładnie mieszamy