Sposób przygotowania:
Serduszka ryżowe z trzema pastami.
Z wafli ryżowych wyciąć nożykiem na kształt serc.Jajka ugotować na twardo,obrać,pokruszyć,zmieszać z paroma łyżkami sosu lub majonezu,doprawić solą i pieprzem oraz zmiażdżonymi ząbkami czosnku,wkroić plasterki z oliwek.Wymieszać.Pomidory umyć,przekroić,usunąć gniazda nasienne,zdjąć skórkę oraz przetrzeć pomidory przez sito pałką dodać kilka łyżek śmietany gęstej i zmieszać z odsączonym równie przetartym groszkiem konserwowym,doprawić solą i pieprzem po szczypcie.Twarożek zaś zmieszać z kilkoma łyżkami gęstej śmietany i startym na tarce ogórkiem,szczypiorkiem siekanym,doprawić.Każdą pastę sporządzić w osobnych miseczkach.Rozsmarować na trzech ryżowych waflach po 1-2 łyżki jednej pasty,na kolejnych trzech następną pastę,itp.Podawać tartinki przybrane natką pietruszki zielonej na dużym półmisku.