eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Serduszkowy szpinak Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szpinak w kształcie serduszka będzie smacznym i efektownym dodatkiem

Serduszkowy szpinak Eli

Składniki:

Serduszkowy szpinak Eli

 

Sposób przygotowania:

Serduszkowy szpinak Eli
Szpinak rozmrozić,doprawić do smaku solą,pieprzem,gałką muszkatołową,czosnkiem granulowym i chwilę pogotować.Do szpinaku dodać rozbełtane jajko i wymieszać.W rondelku roztopić margarynę,dodać mąkę i przesmażyć.Zasmażkę dodać do szpinaku,wymieszać i chwilę pogotować.Foremki serduszka do wykrawania ciastek (wysmarowane w środku olejem) położyć na talerzu i wypełnić szpinakiem.Chwilę odczekać i ostrożnie zdjąć foremki ze szpinaku.Smacznego! Ja podałam szpinak z pure paprykowym (przepis w mojej galerii) i jajkami sadzonymi.