ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Serniczek wg ADAIDA

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczny i lekki jak puch.

Serniczek wg ADAIDA

Składniki:

Serniczek wg ADAIDA

 

  • BISZKOPT
  • 6 jajek
  • szkl. cukru
  • szkl. mąki
  • płaska łyżeczka proszku do -pieczenia
  • KREM:
  • 2 op. budyniu śmietankowego
  • 2 szkl. mleka
  • 5 łyżek cukru
  • kostka masła
  • szkl. likieru advokat
  • MASA:
  • 1/2 kg zmielonego białego sera
  • 1/2 litra śmietany kremówki
  • 8 łyżek cukru pudru
  • mała puszka brzoskwiń
  • 3 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

Serniczek wg ADAIDA
1.BISZKOPT: Białka ubij,dodaj cukier i żółtka,połącz.Dodaj mąkę i proszek do pieczenia,zamieszaj.Piecz 20 - 30 min. w temp.180st.Ostudź,przekrój na dwa placki. 2.MASA: Żelatynę namocz w małej ilości wody,podgrzej,rozpuść.Ostudź.Śmietanę ubij,dodając cukier puder.Połącz z serem i żelatyną,zmiksuj.Dodaj pokrojone brzoskwinie,lekko wymieszaj.Biszkopty przełóż masą serową.Lekko dociśnij KREM: Budynie ugotuj na mleku i likierze z cukrem.Ostudź.Masło utrzyj,dodając po łyżce budyniu.Krem rozsmaruj na serniku.Ozdób np. startą czekoladą