Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Sernik 18

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczny serniczek dla każdego

Sernik 18 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sernik 18

 

Sposób przygotowania:

Sernik 18
Mąkę wymieszać ze szczyptą soli, cukrem,proszkiem do pieczenia. Wrzucić margarynę i posiekać. Wbić jajko,dodać śmietanę i zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto,nakłuć i wyłożyć do natłuszczonej blaszki na 15 minut w 180 stopniach. Ser dwukrotnie przekręcić przez maszynkę wraz z masłem.Jajka zmiksować z cukrem.Następnie dodać ser ciągle mieszając na jednolitą masę.Wsypać budyń oraz mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Przełożyć na podpieczony spód. Piec ok godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać bułką tartą.
Sernik 18
Po podpieczeniu kruchego spodu wyłożyć masę serową
Sernik 18
Wyrównać i piec sernik około godziny w 180 stopniach