Sposób przygotowania:
Sernik "Biały puch"Z podanych składników zagnieść sernik Biały Puch, podzielić na 2 części. Jedną część ciasta wyłożyć na spód blaszki. Drugą włożyć do lodówki.
Ser zemleć razem z masłem 2 razy w maszynce do mięsa. Przełożyć do większego naczynia i utrzeć z połową cukru mikserem. Dodać śmietanę z proszkiem, mąkę ziemniaczaną i dalej ucierać.
W dużym garnku ubić pianę z dobrze schłodzonych białek, dodawać po trochę drugą połowę cukru. Piana ma być sztywna i gęsta. Pianę połączyć z utartym serem, delikatnie wymieszać, dodać skórkę z cytryny i rodzynki.
Ser wyłożyć na ciasto i przykryć drugim plackiem. Ten sernik jest doskonałą propozycją przy okazji pieczenia ciasteczek. Do ciasteczek najczęściej potrzebujemy sporo żółtek, a na wykorzystanie białek nie zawsze mamy dobry pomysł. Ciasto na spód i górę sernika jest żołte, a sam ser jest biały i baaardzo puszysty ze względu na dużą ilość białek.
Gość
Tu podaję link do mojego przepisu : http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis21639.html
Co na to hgg ? Może należałoby umieścić informację podając źródło przepisu ?
Gość
http://www.kuchnia.rzeszow.biz.pl/index.php?action=showRecipe&id_cat=&id=2851
Z pozdrowieniami
Gość
hgg napisał(a):
admin
Niekoniecznie, dostalismy od tego pana wiecej przepisow wraz ze zgoda na wykorzystanie w gotujmy.pl, a dodatkowo jako administratorzy nie bierzemy udzialu w konkursie na kubeczek, stąd nie widze powodow, by usuwac otrzymane przepisy,
pzdr
hgg