jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Sernik doskonały

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

sernik doskonały polecany na niedzielę do kawy i herbaty

Sernik doskonały

Składniki:

Sernik doskonały

 

Sposób przygotowania:

Sernik doskonały
Ser przekręcić przez maszynkę i dobrze rozetrzeć z masłem. Dodać żółtka utarte z cukrem do białości, pianę z białek, mąkę ziemniaczaną, utłuczoną wanilię, rodzynki, skórkę pomarańczową i proszek do pieczenia.
Wszystkie skłądniki wymieszać.
Masę serową włożyć do podłużnej formy posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stop. C. i upiec na jasnozłoty kolor około 40-50 minut.
Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić ostrożnie cienkim patyczkiem czy sernik jest upieczony.