Sposób przygotowania:
Sernik gotowany
Ser przekręcić przez maszynkę razem z masłem roślinnym,dodać cukier waniliowy,cukier i żółtka. Wszystko dokładnie utrzeć mikserem(widełkami do piany) Pianę ubić na sztywno z odrobiną soli,dodać do masy serowej,postawić na kuchni i zagotować ciągle mieszając aż zacznie pykać(będą na wierzchu małe bąbelki) Zestawić garnek na bok,budyń i mąkę ziemniaczaną rozrobić z zimnym mlekiem,postawić masę znów na kuchni, wlać budyń i ciągle mieszając,zagotować aż zgęstnieje. Blaszkę o wymiarach 28x24cm wyłożyć dno herbatnikami(sera musi nam wystarczyć na 3 warstwy) na to wylewamy gorący ser,następnie znów herbatniki,ser,herbatniki ser na wierzch układamy herbatniki,polewamy czekoladą i odstawiamy w zimne miejsce do zastygnięcia(około 3 godz) Smacznego
kamila2478
Alita
anullka7
Polecam bo jest smaczny:)
Mirka227
5!