Sposób przygotowania:
Sernik Izaura
Margarynę, cukier, kakao, cukier waniliowy podlać 5 łyżkami wody i gotować 5 minut.
Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę.
Odlać 1/2 szklanki masy.
Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek.
Wlać ciasto do formy.
Ser zmielony połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę, wyłożyć na ciasto.
Piec w piekarniku o temp. 200 stop. C. przez 60 minut.
Po upieczeniu polać pozostałą masą kakaową i posypać wiórkami kokosowymi.
Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę.
Odlać 1/2 szklanki masy.
Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek.
Wlać ciasto do formy.
Ser zmielony połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę, wyłożyć na ciasto.
Piec w piekarniku o temp. 200 stop. C. przez 60 minut.
Po upieczeniu polać pozostałą masą kakaową i posypać wiórkami kokosowymi.
kalia