czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Sernik kapitański

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Sernik i pysznie nadziany bakaliami i z nietypowym dodatkiem drożdży będzie na pewno smaczną odmianą;)

Sernik kapitański

Składniki:

Sernik kapitański

 

Sposób przygotowania:

Sernik kapitański
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Ser zemleć. Drożdże wymieszać z mlekiem, odstawić na 5 minut, by całkowicie się rozpuściły. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodawać kolejno żółtka. Dodać drożdże, zmielony ser, aromat waniliowy oraz skórkę pomarańczową, tarte migdały oraz posiekane drobno orzechy. Na koniec dodać ubitą pianę, delikatnie wymieszać szpatułką. Masę wylać na natłuszczoną i wyłożoną papierem do pieczenia formę o wym. 24x27cm. Piec około 50 minut w temp. 180st. Ostudzić i polukrować.