motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Sernik migdałowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czas przygotowania jest długi, ale warto

Sernik migdałowy. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik migdałowy.

 

Sposób przygotowania:

Sernik migdałowy.
Ciasto; Wszystkie składniki dajemy na stolnicę i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Jedna musi być trochę większa. Dajemy do zamrażalki na 2 godziny. MASA; Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Następnie dalej ucierając dodajemy po troszku zmielonego sera i mannę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i posiekanymi migdałami. Na koniec ubitą pianę z białek. Z zamrażalki bierzemy większą część ciasta i ścieramy na tarce do wysmarowanej blaszki. Na ciasto wylewamy przygotowaną masę serową a na nią ucieramy następną część ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 180 stopni ok. 1 godz.
Sernik migdałowy.
Składniki na ciasto dajemy na stolnicę i zagniatamy z nich ciasto
Sernik migdałowy.
Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części i dajemy do zamrażalki
Sernik migdałowy.
Masło ucieramy z żółtkami i cukrem następnie dodajemy pozostałe składniki
Sernik migdałowy.
Jedną część ciasta ścieramy dajemy na nią masę serową i ścieramy drugą część ciasta