Sposób przygotowania:
Sernik na biszkopcie
Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Dodać przesianą krupczatkę, mączkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszać. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Ponownie delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. Piec w średnio nagrzanym piekarniku przez ok. 25 – 30 min. Po upieczeniu kiedy lekko przestygnie, wyjąć z formy i pozostawić do wystygnięcia. Biszkopt przekroić na dwa placki. Twaróg zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa. Dodać całe jajka, cukier, cukier waniliowy, stopioną margarynę i rozczyniony w mleku budyń. Całość ciągle mieszając zagotować. Lekko przestudzić. Wlać na biszkopt. Przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch polać dekoracyjnie (wąską strużką) roztopioną czekoladą.
Funia