Sposób przygotowania:
Sernik na spodzie czekoladowym
Ciasto:
Na stolnicę dajemy mąkę i margarynę, siekamy nożem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i szybko wyrabiamy ciasto. Dajemy na 30 minut do lodówki.
Masa serowa:
Ser mielimy 2 razy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Następnie dalej ucierając dodajemy po troszku zmielonego sera i resztę składników. A na koniec delikatnie mieszając dodajemy pianę z białek.
Przygotowanie:
Ciasto rozkładamy na wysmarowanej blaszce i nakłuwamy widelcem. Na ciasto dajemy masę serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 ok. 50 minut.
Na stolnicę dajemy mąkę i margarynę, siekamy nożem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i szybko wyrabiamy ciasto. Dajemy na 30 minut do lodówki.
Masa serowa:
Ser mielimy 2 razy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Następnie dalej ucierając dodajemy po troszku zmielonego sera i resztę składników. A na koniec delikatnie mieszając dodajemy pianę z białek.
Przygotowanie:
Ciasto rozkładamy na wysmarowanej blaszce i nakłuwamy widelcem. Na ciasto dajemy masę serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 ok. 50 minut.