Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Cukier, cukier wanil. i jajka dobrze ubic. Nastepnie powoli dosypywac make juz nie ubijac tylko delikatnie wmieszac (na najmniejszych obrotach miksera). Piec w tortownicy ok.35 min. w temp. 160 stopni. Po upieczeniu zimne przekroic wzdluz na 2 blaty. Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie. Cukier, zoltka i mleko wymieszac i podgrzac (nie gotowac!).Zelatyne odcisnac i dodac do goracej masy mlecznej i dobrze wymieszac. Odstawic na ok. 30 min. Smietane kremowke ubic, dodac serek homog. i wymieszac. Do ubitej smietany i serka dodac mase jajeczna , wymieszac. Dolny kawalek biszkoptu wlozyc do tortownicy i zamknac obrecz. Z masy serowej odlozyc 4 lyzki do foreczka foliowego do dekoracji a reszte wylozyc na biszkopt. Drugi kawalek biszkotu pokroic na 12 rownych kawalkow(trojkatow) i wylozyc je na mase serowa. Wlozyc do lodowki na ok. 5 godzin. Przed podaniem udekorowac reszta masy serowej (wycielam otwor w woreczku i wyciskalam ) i posypac cukrem pudre.
elzbieta8960
msewka
luna
mirkakropka
luna