Furiaa

Furiaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

Sernik na zimno z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowity sernik na zimno:)

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Składniki:

Sernik na zimno z brzoskwiniami

 

  • dużą paczkę biszkoptów podłużnych,
  • kostkę masła śmietankowego,
  • cztery łyżki żelatyny spożywczej,
  • półtora szklanki mleka,
  • jedna szklanka cukru pudru,
  • sześć jaj,
  • jeden kg. sera śmietankowego,
  • dwie śmietany(trzydzieści procentowe)
  • dwie galaretki,
  • puszkę brzoskwiń.

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z brzoskwiniami
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę,do masy dodać ser następnie zmiksować wszystko razem. Śmietanę ubić i dodać do masy,wymieszać. Żelatynę namoczyć w wodzie. Zagotować mleko i dodać żelatynę następnie wystudzić. Białka ubić na sztywna piane, dodać do masy i delikatnie wymieszać . Na końcu do masy wlać żelatynę z mlekiem,wymieszać.

Na spodzie blachy o wymiarach 30/40 cm. ułożyc biszkopty,wylać masę następnie wstawić do lodówki aż masa zastygnie.Brzoskwinie pokroić i ułożyć na wierzchu ciasta.Galaretkę rozrobić i wylać na ciasto i brzoskwinie. Gotowe!