Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z czekoladowymi gwiazdkami
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli,stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru,dodajemy żółtka i ubijamy.Na koniec dajemy obie mąki z kakao i proszkiem do pieczenia,mieszamy.Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia,o średnicy 25 cm,pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczony biszkopt studzimy. Masa: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy. Serek miksujemy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem do smaku,dodajemy przestudzoną żelatynę i dokładnie miksujemy.Masę serową przekładamy na biszkopt.(Najlepiej zrobić to do zamkniętej tortownicy). Wstawiamy do lodówki do stężenia. Gwiazdki: Czekoladę łamiemy na małe kawałki i stapiamy w kąpieli wodnej, następnie za pomocą woreczka cukierniczego lub szprycy wyciskamy na papierze do pieczenia gwiazdki,odstawiamy do stężenia,najlepiej do zamrażalnika na kilka minut. Zastygnięte gwiazdki układamy na serniku. Galaretka: Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu i tężejącą zalać sernik. Sernik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia,najlepiej na całą noc.
marietta
Babeczka35
Dziękuję:)