Sposób przygotowania:
Sernik przekładaniec
Wykonanie ciasta:
Z podanych składników (mąka, cukier puder, jajka, proszek do pieczenia, 8 łyżeczek mleka, sól, margaryna, cukier waniliowy) zrobić ciasto i podzielić na 2 części, każdą rozwałkować. Piec na złoty kolor około 15 min.
Wykonanie masy serowej:
W płaskim garnku rozpuścić margarynę, dodać ser przepuszczony przez maszynkę, a gdy się zagotuje dodać rozpuszczoną w mleku mąkę mąkę i olejek. Gorącą masą smarować ciasto, przekładają na zmianę ciasto i ser. Polać polewą i odstawić do ostudzenia.
Z podanych składników (mąka, cukier puder, jajka, proszek do pieczenia, 8 łyżeczek mleka, sól, margaryna, cukier waniliowy) zrobić ciasto i podzielić na 2 części, każdą rozwałkować. Piec na złoty kolor około 15 min.
Wykonanie masy serowej:
W płaskim garnku rozpuścić margarynę, dodać ser przepuszczony przez maszynkę, a gdy się zagotuje dodać rozpuszczoną w mleku mąkę mąkę i olejek. Gorącą masą smarować ciasto, przekładają na zmianę ciasto i ser. Polać polewą i odstawić do ostudzenia.