Sposób przygotowania:
Sernik śliwka w czekoladzie
Spód: Czekoladę zetrzeć na tarce , śliwki pokroić na mniejsze kawałki. Ciasteczka zmiksować na proszek dodać śliwki , czekoladę i zmiksować blenderem. Margarynę roztopić , ostudzić i wymieszać z herbatnikami. Spód blachy wylepiamy powstałą masą i wstawiamy do lodówki.
Sernik: Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę , dodawać po jednym żółtku i ser. Następnie wlać mleko , śmietankę i wsypać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać delikatnie łyżką z masą serową. Masę wylewamy na ciasteczko-wy spód. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut a następnie zmniejszamy temp do 120 stopni i pieczemy 1h.
Zimny sernik polewamy polewą czekoladową i schładzamy w lodówce.
Sernik: Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę , dodawać po jednym żółtku i ser. Następnie wlać mleko , śmietankę i wsypać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać delikatnie łyżką z masą serową. Masę wylewamy na ciasteczko-wy spód. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut a następnie zmniejszamy temp do 120 stopni i pieczemy 1h.
Zimny sernik polewamy polewą czekoladową i schładzamy w lodówce.
robaczek