Sposób przygotowania:
Sernik tradycyjny
Ciasto: Zarabiam ciasto, jeśli jest zbyt suche, dodaję 1 łyżkę śmietany. Rozwałkowuję placek. Placek przenoszę na blachę o wymiarach 20x40 cm. Podpiekam ok. 10-15 min. w rozgrzanym do 170*C piekarniku.
Masa: Masło ucieram na gładką masę z cukrem, żółtkami i aromatem. Dodaję kaszę manną, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, ucieram. Stopniowo dodaję twaróg, dalej ucierajac. Na końcu dodaję rodzynki, dodaję ubite na sztywno białka i delikatnie mieszam łyzką.
Na podpieczony spód wykładam masę serową i piekę jeszcze ok. 45-50 minut w temperaturze 175°C.
Studzę w wyłączonym piekarniku. Polewam polewą czekoladową.
Masa: Masło ucieram na gładką masę z cukrem, żółtkami i aromatem. Dodaję kaszę manną, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, ucieram. Stopniowo dodaję twaróg, dalej ucierajac. Na końcu dodaję rodzynki, dodaję ubite na sztywno białka i delikatnie mieszam łyzką.
Na podpieczony spód wykładam masę serową i piekę jeszcze ok. 45-50 minut w temperaturze 175°C.
Studzę w wyłączonym piekarniku. Polewam polewą czekoladową.